Openingstijden
Gesloten - Gaat dinsdag open om 09:00
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdag09:00 - 17:00
woensdagGesloten
donderdag09:00 - 17:00
vrijdag09:00 - 17:00
zaterdag09:00 - 17:00

Over Minicamping en Landwinkel De Fruitgaard

Het bedrijf van familie Van der Maas bestaat al sinds de jaren zestig. Vanuit de schuur begonnen ze met de verkoop van fruit uit de boomgaard. Vandaag de dag zijn ze aangesloten bij coöperatie de Landwinkel. Lenie: “Daardoor hebben we een ruim assortiment en omdat je in feite bij elkaar inkoopt, weet je waar de producten vandaan komen. Dat voelt goed.” In de winkel is dus niet alleen groente en fruit verkrijgbaar, maar onder andere ook kaas, zoetwaren, honing, sappen en verzorgingsproducten. “En niet te vergeten fruitmanden en cadeaupakketten,” voegt Lenie toe. “Die zijn geheel naar eigen wens samen te stellen.”

In 1988 is er een minicamping aan het bedrijf toegevoegd. Rini: “Dat begon met 10 plaatsen en zijn er nu 25. Het zijn heel fijne, rustige plaatsen. Het leuke is dat de aanwezigheid van gasten altijd voor reuring op het erf zorgt. Ze vinden het ook leuk om een kijkje te nemen in de boomgaard.” Rini probeert een zo gunstig mogelijk klimaat te creëren in de boomgaard. Daar dragen de bijenvolken die hij heeft zeker aan bij. De honing ervan is ook te koop in de winkel. En er wordt nu ook biologisch geteeld. “Dat is best veel werk en een omschakeling, maar geeft ook veel voldoening.”

In de toekomst gaat zoon Michiel samen met zijn vrouw Anne het bedrijf overnemen. Ze werken nu al mee. Rini: “Het is even wennen, want je moet alles meer samen overleggen. Maar dat gaat goed. En het is heel leuk om zo samen met het gezin te werken.”


Deel deze pagina: